Otsing sellest blogist

reede, 9. juuni 2023

 Külmetuse korral - paiseleht, raudrohi, islandi samblik, nurmenukk ja pune.

Seedehäirete korral - liht-naistepuna, saialill, ahtalehine põdrakanep, teekummel, piparmünt, paiseleht, hall lepp, võilill, kortsleht ja islandi samblik.
Maksahaiguste korral - vesihein, liht-naistepuna, arukask, kõrvenõges, võilill, teekummel ja saialill.
Kuseteehaiguste korral -kanarbik, kurgirohi, linnurohi, liht-naistepuna, paiseleht, suurmungalill, leesikas ja väike leeder.
Südamele on kasulikud aedmeliss, suur mungalill, piparmünt, palderjan ja vesihein.
Ainevahetust parandavad kurgirohi, liht-naistepuna, vesihein, kõrvenõges ja aedmeliss.
Rahustava toimega on kanarbik, liht-naistepuna, vesihein, palderjan, pune, põldmurakas, aedmeliss, võilill ja teekummel.
Ateroskleroosi ärahoidmiseks - aasristik, kortsleht, võilill, teekummel ja vesihein.
Lahtistina toimivad aaloe, palderjan, pune, kõrvenõges, aedmeliss, kurgirohi, teekummel ja vereurmarohi.
Kinnistava toimega on arukask, linnurohi, liht-naistepuna, islandi samblik, saialill, ahtalehine põdrakanep, aasristik, vaarikas, paiseleht, piparmünt, hall lepp, raudrohi ja osi.

Tõmmise valmistamine

Üldreegel: lasta 1 supilusikatäiel üht taime või taimsegu tõmmata pooles liitris keevkuumas vees. Võib lasta tõmmata ka termoses, tõmmise sissevõtmist võib alustada 2 tunni pärast, kuid tõmmist ei ole soovitav jätta termosesse kauemaks kui 8 tunniks.
.
Te võite ise valmistada enda jaoks lihtsamaid taimsegusid, kasutades selleks erinevaid ravimtaimi. Kõik taimed sobivad üksteisega ja võite neid võtta võrdseis osades.
Kui teil on vaja käsutada vereurmarohtu, siis võtke seda ainult pool annust. Talvel võib igale taimsegule lisada l supilusikatäie kibuvitsamarju, aga ainult sel juhul, kui teil ei ole suurenenud verehüübivus.
Kui valmistate ravimteed välispidiseks kasutamiseks, tuleb taimsegu võtta topeltkoguses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar