Otsing sellest blogist

kolmapäev, 19. aprill 2017

9 hämmastavat viisi aspiriini kasutamiseks!

Aspiriin.
Salitsüülhapet on kasutatud valu leevendamiseks ja põletike raviks juba sajandeid. Samuti kasutatud erinevate südamehaiguste ravimiks kui ka verevedeldamiseks ja trombide vältimiseks.
Tänapäeval salitsüülhapet kasutatakse antiseptilise toime tõttu erinevates ravimites s.h kõige populaarsema valuvaigisti aspiriini sünteesis. Nagu salitsüülhappel on ka aspiriinil valuvaigistav, palaviku – ja põletikuvastane toime.
Lisaks ka verdvedeldav efekt ning aspiriini kasutatakse pikaajaliselt väikestes annustes südameinfarkti ärahoidmiseks. Aga tõenäoliselt Sa ei teadnud järgnevat 9 kasutusala, kus aspiriinil on samuti väga kasulik toime.
1.Aspiriin aitab putukahammustuste korral
Putukahammustuste kui ka nõelamiste korral aitab sügelust, paistetust ja põletikke leevendada, kui probleemset kohta hõõruda aspiriiniga.
2.Kuivatab vistrikuid
Vistrikuid saab edukalt ravida aspiriiniga. Lahusta üks purustatud aspiriinitablett väikeses koguses vees. Kanna segu vistrikule ja hoia mõned minutid. Seejärel loputa vee ja seebiga.
3.Noorendab nahka
Aspiriinis leiduv salitsüülhape aitab punetuste, paistetuse ja akne vastu. Samuti eemaldab surnud naharakud ja liigse rasu. Sarnaselt vistrikute puhul purusta 1 tablett, aga seekord kasuta rohkem vett – umbes veerand klaasitäit.
Lahusta tablett vees ja kanna segu näonahale ning hoia 10 minutit. Peale seda loputa leige veega. Regulaarsel kasutamisel selline mask ravib ja oluliselt noorendab nahka. Võib kasutada ka muudel kehaosadel.
4.Eemaldab jalgadelt nahapaksendid
Sega 5 purustatud aspiriinitabletti sidrunimahla ja poole teelusikatäie veega, et tekiks pastataoline segu. Kanna pasta jalgadel ja talla all olevatele nahapaksenditele ning mässi sooja rätikuga.
Parema efekti saamiseks võid rätikud mähkida omakorda üle fooliumiga. Hoia mähiseid 10 minutit, eemalda, loputa ja tulemus üllatab Sind.
5.Eemaldab kõõma
Purusta 2 aspiriinitabletti peeneks pulbriks ning lisa pulber šampoonile. Oota mõned minutit ja pese pead nagu tavaliselt. See segu tõhustab ravib ja ennetab kõõma.
6.Eemaldab riietelt plekke
See lihtne trikk aitab riietelt eemaldada plekke. Lihtsalt lahusta paar aspiriinitabletti poole tassis vees. Seejärel leotage plekki segus ja jätke seisma paariks tunniks.
7.See taastab juuste sära ja elujõu
Kui juustel puudub sära ja elujõud, eriti neil, kes pidevalt värvivad juukseid, siis elujõu taastamiseks aitab samuti aspiriin. Lahusta 6-8 tabletti klaasis soojas vees ja hõõru lahust juustesse 15 minutiks.
8.Aitab puhastada rasvaseid nõusid
Kui olete matkal, kus puudub soe voolav vesi ja nõudepesuvahendid, aga rasvaseid nõusid on vaja pesta, siis aitab aspiriin. Purusta mõned tabletid, lisa natuke vett ja saad väga hea nõudepesupasta, mis eemaldab rasva.
9.Aspiriin aitab lilledel säilida kauem

Kui soovid, et vaasis seisaksid lilled kauem, siis lisa vaasi 1 tablett aspiriini. See lükkab edasi nende närbumist ja lilled kestavad kauem värskemana.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar