Otsing sellest blogist

laupäev, 29. detsember 2018

Gluteenivaba sidruni-moonikeeks

Sellel nädalal ootab küpsetamist mahlane sidruni-moonikeeks, mis on lisatud rasvainete- ning gluteenivaba. Retsepti jagab Kristi blogist .jazzino. .

Eriti pidulikul puhul võid keeksile peale teha ka sidruni-toorjuustukatte.

Gluteenivaba sidruni-moonikeeks

väiksem keeksivorm

225 g täistera kaerajahu
4 suurt muna, toatemperatuuril
2 dl maitsestamata jogurtit
100 g suhkrut
1 sidruni mahl
poole sidruni koor
3 sl mooniseemneid
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
soovi korral kaunistamiseks tuhksuhkrut ja sidruniviile

Vahusta munad heledaks, lisa jogurt ning vahusta ühtlaseks. Lisa sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ning sega ühtlaseks. Teises kausis sega omavahel jahu, küpsetuspulber, suhkur, mooniseemned ja tera soola. Sega kuivained munavahu juurde ning vala võitatud või rasvaga määritud keeksivormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni kook on pealt helekuldne ja kerkinud. Serveeri leigelt. Soovi korral sõelu enne serveerimist peale tuhksuhkrut. Pidulikumal puhul kata kook oma lemmiku toorjuustuglasuuriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar