Otsing sellest blogist

reede, 14. aprill 2017

PIPARKOOGID TATRAJAHU JA MEEGA



PIPARKOOGID TATRAJAHU JA MEEGA

200g mett
200g võid
0,5tl ingveripulbrit
0,25tl jahvatatud muskaatpähklit
2tl kaneeli
2tl jahvatatud kardemoni
0,5tl jahvatatud nelki
2 muna
1,5tl soodat
500g toortatrajahu(nt. RemedyWay)

Pane potti või, mesi ja maitseained.
Kuumuta kuni või ja mee sulamiseni.
Jahuta ja klopi ükshaaval juurde munad.
Viimasena lisa soodaga segatud tatrajahu.
Sega ühtlaseks tainaks ja mässi toidukilesse.
Aseta külmikusse maitsestuma.

Rulli jahusel laual piparkoogitainas lahti ja lõika vormidega soovitud kujundid.
Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 7-9.minutit.

Sellest kogusest tuleb u. 900g-1kg tainast


Kasutasin 500g toortatrajahu, 100g kookosõli, 2 väikest muna, 5 tl piparkoogimaitseainet, 
2 tl küpsetuspulbrit, 150 g toorroosuhkrut ja 100 g vahtrasiirupit. 

Munad kloppisin lahti, sulatasin pliidil potis suhkru, lisasin sinna sisse siirupi ja seejärel kookosõli,
 vaatasin, et kõik ained oleks sulanud ning ühtlaselt segunenud, seejärel lisasin segu munadele ning
 sinna omakorda kuivained. Taignal lasin külmkapis 24 h seista ja peale välja võtmist paar tundi soojeneda.
 Tõesti super tainas sai, ei pidanud isegi jahu kasutama rullimiseks - üldse ei võtnud rulli külge.
 Tatramaitset mina ei tundnud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar